vrijdag 27 september 2013

Magento SEO en "Not provided"

Ingelogd of niet, Google werkt nu met HTTPS ipv http. Bij gebruik van HTTPS wordt de data die wordt verstuurd versleuteld. Dit betekend dat de gebruikte zoekwoorden waarmee bezoekers op je website komen nu niet meer terug te vinden zullen zijn in Analytics.

Een zoekwoord via HTTPS wordt in Analytics getoond als "Not provided". Voor de organische zoekwoorden strategie is dit een kleine ramp. Je kunt via Webmasterhulpprogramma's nog wel inschatten met welke zoekwoorden men op je website is gekomen, maar het blijft giswerk.

Ook in je eigen SEO omgeving onder netfort.clientseoreport.com zul je hier problemen bij ondervinden. Posities zijn zoals altijd goed te monitoren, alleen de bezoekersaantallen op specifieke zoekwoorden en -zinnen zullen meestal op 0 staan. Dit komt omdat de bezoekersaantallen uit Analytics worden getrokken.

Hoe gaan we om met "Not provided"?
Het enige wat we kunnen doen is Webmasterhulpprogramma's integreren in netfort.clientseoreport.com. De bedoeling is dat hierbij het aantal kliks per zoekwoord wordt berekend gebaseerd op het zoekvolume en CTR. We zullen al onze SEO klanten binnenkort informeren over de voorgang van deze plannen.

Magento24.nl, onderdeel van Netfort
Gildestraat 18c
8263 AH Kampen
E-mail: info@magento24.nl
Tel: (+31)(0)38-3338838
Storingsnummer: (+31)(0)85-4012648

Geen opmerkingen:

Een reactie posten